CASTELLANO l CATALÀ l ENGLISH

INICI
I COM ES ELLA?
ELABORACIÓ
VARIETATS ROSITA
ON TROBAR-LA?
VINE DE ROSITA'S
CONTACTE

N O V E T A T S

               
     
ROSITA, HISTÒRIA O LLEGENDA? Fill gran d'una família de Tarragona, Jaume Comte regentava una petita fàbrica de lleixiu al carrer Hospital, "Jabones y lejía la Gardenia". El senyor Comte es va enamorar bojament i d'una noia costurera anomenada Núria, "la de la cua". Malgrat les diferències socials es van casar i prometre amor etern. La família del senyor Comte mai va acceptar el matrimoni i des d'aquell moment no els van posar les coses fàcils.
 

Després de poc temps, van venir temps difícils i, amb "l'ajut" de la família, l'empresa va fer fallida. Completament arruïnats i repudiats, Núria va tornar a cosir camises i punys. En Jaume, oblidat per la seva família buscava desesperadament com guanyar-se la vida.

Però no tot eren males notícies. Un 23 d'abril neixia a Tarragona una nena anomenada Rosita, forta, morena i amb els ulls grans i els llavis carnosos. Era lluitadora i patidora, per això quasi no va plorar en néixer. Havia heretat el caràcter fort del pare i la frescor de la mare.

 

L'endemà del bateig, va visitar-los un parent: en Domènech Güansé i Salesas, un dels grans escriptors i literats tarragonins. Va ser ell qui els va animar a anar-se'n a Cuba, a començar de nou, a fer de l'adversitat una oportunitat!

Poc en sabem del que va succeïr a Cuba... només que finalment tornen a Tarragona amb una cervesa que no podia dir-se d'una altra manera: ROSITA, de Tarragona.

 
l MAPA WEB l AVÍS LEGAL l CRÈDITS l