CASTELLANO l CATALÀ l ENGLISH

INICI
I COM ES ELLA?
ELABORACIÓ
VARIETATS ROSITA
ON TROBAR-LA?
VINE DE ROSITA'S
CONTACTE

N O V E T A T S

 
                               
     
COM S'ELABORA LA ROSITA?
La cervesa Rosita està fabricada amb productes propis de l'elaboració artesanal de cervesa, això és: aigua, malta d'ordi, llúpols, llevat, mel i sucre. No s'hi afegeix en cap moment cap altre producte conservant ni que canviï les seves propietats organolèptiques.
 
MÒLTA I COCCIÓ DEL GRA DE MALTA
El procés s'inicia amb la mòlta del gra de malta d'ordi per a la seva posterior cocció amb aigua a diverses temperatures que oscil·len entre els 40ºC els 78ºC durant uns temps molt determinats. Aquest procés dóna com a resultat un most de cervesa que es filtra i es torna a coure a més temperatura. Durant aquesta segona cocció s'afegeix al most el llúpol i la mel.
 
REPÒS I FERMENTACIÓ
Un cop acabada aquesta fase de cocció es deixa reposar el most i es decanta per a rebutjar les restes de llúpol que precipiten. Passem aleshores a una fase de fermentació amb l'aportació del llevat de la cervesa, Saccharomyces cerevisiae, que convertirà gran part dels glúcids en alcohol, donant el grau i convertint el most en cervesa.
     
EL PAS A L'AMPOLLA I SEGONA FERMENTACIÓ
Després de la primera fermentació i el posterior repòs de la cervesa, es fa un seguiment del nivell de llevats en la beguda durant uns dies. És llavors quan, després d'afegir-hi una petita quantitat de sucre caramelitzat s'envasa a les sampolles, que es col·loquen en una sala de fermentació. En aquesta sala, hi estarà entre 8 i 10 dies per completar la seva segona fermentació, fase que es monitoritza mitjançant el control de la pressió dins les ampolles.
 
ETIQUETATGE I DISTRIBUCIÓ
És en aquest moment quan s'etiqueten les ampolles i es preparen per al seu enviament als distribuidors i, mitjançant aquests, a la nevera de casa vostra.
 
l MAPA WEB l AVÍS LEGAL l CRÈDITS l